Homemade hummus

Zo simpel en zo gezond. De kikkererwt vormt het basis ingrediënt van dit recept. Het is voeding vol vezel, het werkt stimulerend voor je darmen en het zorgt voor een lang verzadigingsgevoel. Goed dus als je wilt afvallen. Ook geschikt om te eten voor een duursportwedstrijd daar het langzame koolhydraten in zich heeft en dus ook lang energie geeft. En vervolgens bevat het aardig wat plantaardige eiwitten. Dus, vaker te introduceren in je voedingspatroon. Daarnaast bevat de hummus standaard, tahin. Dit kent vele gezondheidsvoordelen naast dat het goede vetten bevat. Het bevat meer ijzer dan eenzelfde hoeveelheid rundvlees. En daarnaast werkt het cholesterol verlagend en werkt het door het calcium- en magnesiumgehalte bloeddrukverlagend. Ook vaker eten dus, hahaha. En tegenwoordig is het bijna overal te koop, dus wat let je.

Ingrediënten:

  • 1 klein blikje kikkererwt
  • 1 klein uitje
  • 1 knoflookteentje
  • 3 el tahin, ofwel sesampasta
  • 2,5 el citroen
  • 1,5 el extra vierge olijfolie
  • snufje komijnzaad

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een kom
  2. Pureer naar gelang de gewenste smeuïgheid
  3. Geniet van Gezond 🙂

Variatietips: Voeg eens een handje spinazie toe aan dit oorspronkelijke recept of 1 klein bietje. Of, en dan mag je het echt geen hummus meer noemen 🙂 vervang de kikkererwten door witte bonen en voeg daar de spinazie aan toe.  Je kunt de tahin vervangen door een andere notenpasta of door pindakaas. Andere variatietips zijn van harte welkom, je kunt deze delen onder aan de blog.

Zie mijn recepten database voor overige gezonde recepten op deze site

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI