Homemade glutenvrije wraps

Boekweit is glutenvrij en is daarnaast een van de beste bronnen van plantaardige eiwitten. En waarom raad ik glutenvrije boekweit aan boven de granen tarwe of spelt, met gluten? Omdat veel mensen gluten- intolerant zijn zonder het te weten. We worden vaak op latere leeftijd glutenintolerant of ontdekken pas op latere leeftijd dat we intolerant zijn geworden voor gluten. Onze darmen raken door gluten beschadigd waardoor voedingsstoffen niet meer zo goed worden opgenomen als voorheen.

En leuk te weten, boekweit is eigenlijk geen graangewas, maar het zaad van een plant uit de rabarberfamilie. Maar omdat het geen gluten bevat, is boekweit wel een perfecte graanvervanger, het is nl rijk aan vitamine B-complex, magnesium, koper, kalium ea.. Boekweit houdt onder andere het bloed vloeibaar, laat het cholesterolgehalte dalen, vermindert het risico op hoge bloeddruk en versterkt de bloedvaten.

Ingrediënten (voor 6 wraps)

 • 200 gram boekweit
 • 2 tenen knoflook
 • 400 ml water
 • evt 1 handje verse kruiden naar wens (tijm, rozemarijn ea)

Bereiding

 1. Pers de teentjes knoflook.
 2. Doe alle ingrediënten met een snuf zout naar wens bij elkaar in een kom. Kies voor jodiumrijk zout, als je geen andere jodiumbron tot je neemt, zoals witte vis of zeewier. Je mist dit namelijk als je geen brood eet.
 3. Meng dit alles tot een mooi glad beslag.
 4. Verwarm dan wat olie in een koekenpan, let op: neem een goede anti-aanbaklaag anders blijven de wraps in de pan plakken.
 5. Giet een grote lepel van het beslag in de pan, draai met 1 hand de pan zodat het beslag uitloopt en veeg met een spatel het beslag helemaal rondom de pan zodat je een mooie dunne wrap krijgt.
 6. Bak de wrap op laag vuur de ene kant knapperig, draai de wrap met een spatel om en bak de andere kant. Bak ze net zo lang tot ze echt mooi knapperig en bruin worden.
 7. Haal de wrap uit de pan en herhaal het proces tot je beslag op is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI