Geniet van Gezond

Geniet van Gezond, de praktijk voor optimale vitaliteit. De praktijk is gevestigd in Rotterdam, Nesselande.

Terug naar puur gezond eten, gezonde overtuigingen en een gezonde leefstijl, zonder diëten en afslankmiddelen!

Monica van der Knaap, mijn missie

Mijn missie is om mijn theorie en praktijkervaring op het gebied van Vitaliteit aan iedereen over te brengen die daar behoefte aan heeft. Ik ben er van overtuigd dat werken aan je eigen leefstijl beter werkt dan menig medicijn. Cholesterolverlagers, bloeddrukverlagers, maagzuurremmers, het blijven symptoombestrijders. Met inzicht in je vitamines en mineralen die je binnenkrijgt met voeding krijg je vaak grip op de oorzaak van klachten. Daar ik om me heen steeds meer mensen chronische klachten zie krijgen door een ongezonde leefstijl en verkeerde voeding wil ik mijn kennis en ervaring delen om zo te werken aan het welzijn en daarmee het geluk van mijn medemens, het geeft mij energie mensen blij en gelukkig te zien! Mijn motto is: Haal alles eruit wat erin zit!

Studie

Ik ben opgeleid als econoom (EDP auditor) en heb jaren met veel plezier gewerkt als informatie-adviseur bij verschillende bedrijven. Bij mij kwam al snel het gemis aan maatschappelijke betekenis in dit werk. Het geeft mij namelijk veel energie om mensen te helpen. Vervolgens heb ik de stap genomen om me te scholen tot ‘Vitaalcoach’. Zo kan ik mensen helpen met voedingsproblemen en beweeghulpvragen. Hierbij komen mijn academische vaardigheden (zoals analyse, planning, planmatige uitvoering en rapporteren) goed van pas. Als gewichtsconsulent sta ik ingeschreven bij de Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten (BGN).

Interesse in gezondheid

De interesse in voeding heb ik meegekregen van huis uit. Mijn moeder is Indisch en lekker en gezond eten is mij met de paplepel ingegoten. Ook sporten heeft mijn interesse altijd gehad.
Het krijgen van chronische klachten was voor mij ook een oorzaak om me te verdiepen in de relatie tussen leefstijl en gezondheid. Chronische klachten ontstaan niet zomaar bij gezonde mensen, zei de de homeopaat die ik bezocht voor deze klachten. Verkeerde voeding, een verkeerde leefstijl of gebrek aan innerlijke rust, kan leiden tot chronische klachten, overtuigde ze me.

Ik besef dat ik me vroeger heb laten meeslepen door de welvaart van nu: Veel voeding met slechte vetten en suikers waar je lichaam niets mee kan, de auto of het openbaar vervoer nemen omdat deze toch binnen handbereik is zijn. De huidige welvaart stimuleert niet de signalen van je lichaam te onderkennen en deze te vertalen naar rust, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Ook al ben je geschoold en heb je een goede baan, het belangrijkste blijft toch het welzijn van je eigen persoon. Zonder dat je het in de gaten hebt word je geleefd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek nu