Haverrepen met pindakaas

Deze repen zijn  zo gezond dat je ze kunt gebruiken voor het ontbijt maar ook als sportreep vooraf voor het sporten. Zonder suikers, slechte vetten en bloedsuikervriendelijk!

Heerlijk als de zomerdagen komen en de barbeques volle toeren draaien met stokbrood en vette sauzen om jezelf dan deze verantwoorde snack te kunnen gunnen.

2016-04-12 10.29.47

Ingrediënten (voor 8 repen of 20 koeken)

  • 280 gram havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 3 el pindakaas met stukjes
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 1 el kokosolie

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 180 graden
  2. Vet een bakblik in met kokosolie
  3. Prak de bananen fijn in een kom
  4. Smelt vervolgens de pindakaas tezamen met de kokosolie en de honing in een steelpannetje.
  5. Voeg dit mengsel toe aan de afgewogen havermout, de geprakte bananen en de lijnzaad.
  6. Roer het geheel tot een kleverig gelijkmatig verdeelde massa en schep dit over in het bakblik
  7. Bak de koek ongeveer 20 minuten in de oven totdat deze mooi goudbruin is.
  8. Laat de koek volledig afkoelen en snij het in repen danwel in een ander gewenst formaat.
  9. Eet smakelijk en Geniet van gezond 🙂

Variaties: Vervang eens de pindakaas door een notenpasta, voor nog meer goede vetzuren en minder omega 6. Ook de lijnzaad zou je kunnen vervangen door hennepzaad, sesamzaad of een ander zaad en / of pit voor de variatie.

Bron: kookboek ‘Eten als medicijn’ van Dale Pinnock

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI