Hartige muffins

Deze hartige muffins zijn niet te vergelijken met zoete muffins. Het is een perfect tussendoortje die weinig vet en suikers bevat en je bloedsuikerspiegel stabiel houdt

In dit recept is gebruik gemaakt van Parmezaanse kaas, dat vervolgens vele gezondheidsvoordelen kent zoals het weren van infecties, het bevorderen van de groei van goede bacteriën in je darmen. Het is veel minder vet dan andere kazen, het heeft een hoger eiwitgehalte dan rundvlees en het verteert een heel stuk sneller. En dat pak je allemaal mee met dit gezonde tussendoortje. Nog meer genieten! Ik bedank Amber Albarda voor dit overheerlijke recept.

Ingrediënten (voor 12 stuks)

– 140 gram amandelmeel (of zelf blanke amandelen malen)
– 200 gram zachte geitenkaas
– 40 gram boekweitmeel
– 1 tl bakpoeder
– 70 gram zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
– handvol verse basilicumblaadjes, fijngesneden
– 4 eieren, losgeklopt
– 1/2 tl zeezout
– 100 gram versgerapste Parmezaanse kaas
– olie

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Doe het amandelmeel, de geitenkaas, het boekweitmeel, het bakpoeder , de tomaten, het basilicum, 60 ml water, de eieren, het zout, en driekwart  van de Parmezaanse kaas in een beslagkom en mix het geheel.

3. Verdeel het beslag over de van te voren ingevette muffin vormen.

4. Strooi de overgebleven Parmezaanse kaas over de muffins en bak ze in de oven in circa 30 minuten goudbruin.

En een weetje. Harde belegen tot oude kazen zijn zo goed als volledig lactose arm. Iets minder is dit te garanderen met de jongere harde kazen. De zachte (wei)kazen als huttenkase, ricotta en mozzarella bevatten lactose, ook al is het weinig. Als je een lactose intolerantie hebt, zou je moeten uitproberen welke kaas nog wel goed valt, als je dat wil, voordat je klachten krijgt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI