Fitte feestdagen Challenge

Een terugblik op mijn eerste online beweegchallenge georganiseerd voor een organisatie. Voor de Bibliotheek De Groene Venen uit Waddinxveen.⁠

Ik kreeg voor de kerst van Gillian de Koning, directeur van deze bibliotheek, powerwalklid van mijn club en deelneemster aan mijn toen lopende online beweegchallenge, de vraag of ik vóór de kerst een soortgelijke online challenge wilde organiseren voor haar medewerkers. ⁠

Het werd een 14 daagse online challenge in een besloten groep, genaamd de “Fitte Feestdagen Challenge”. ⁠

De deelnemende collega’s gingen tezamen 14 dagen lang enthousiast, dagelijks aan de slag met een uitdagend beweegschema met om de andere dag cardio en krachtoefeningen. ⁠

Dagelijks kregen ze van mij de stok achter de deur om te bewegen. Met leefstijltips en recepten.⁠

Hoorde alleen maar positieve ervaringen, zoals deze

Van Jacoline “Programma was boven verwachting en pittig. IK had al mega spierpijn na de eerste dag…Het leuke was de interactie met elkaar om even de ervaringen te delen en daarna toch weer door te gaan. Dat motiveert. Kortom ik vond het uitdagend, motiverend en gezond.”⁠

Van Alice “Tot de challenge bestond mijn dagelijkse beweging vooral uit fietsen. Nu heb ik het powerwalken ontdekt en natuurlijk de krachttraing. De tops waren de rondjes powerwalken. De uitleg van Monica, vond ik heel duidelijk. En het is mij gelukt om mij aan het schema te houden. Kortom ik vond het gevarieerd, uitdagend en leuk. “

Meerderen die aangaven dat het programma boven verwachting was. Dat ze spieren hadden ontdekt die ze niet eerder hadden gevoeld en dat de oefeningen pittig waren maar het erg goed voelde. Ze waren en zijn bewuster met bewegen bezig, hebben een goed gevoel erbij en hadden het plan er mee door te gaan. En ze vonden de interactie leuk, de ervaringen te kunnen delen met elkaar, en daarna weer door te kunnen gaan. Dat motiveerde.

En zo leuk te horen dat de manier van presenteren zo werd gewaardeerd en het beweegschema ook.

En een laatste leuke ervaring van een medewerker die ik graag deel “Ik heb er volop van genoten. Ik voel mezelf fitter en heerlijk om die stok achter de deur te ervaren. Ik ga er mee door en voel dat het helpt. Ik vond het inspirerend, eenvoudig vol te houden en motiverend.”

Kortom, de deelnemende collega’s waren geïnspireerd om dagelijks te bewegen én enthousiast hier over! De deelnemers blij, ik super blij! ⁠

Mooi voor de gezondheid en vitaliteit van de medewerkerks en daarmee oa teamspirit verhogend en ziekteverzuim verlagend. Kortom super goed voor de gezondheid van de organisatie.⁠

Wil je meer ervaringen lezen over mijn online leefstijlchallenges of leefstijlworkshops, ga dan naar https://genietvangezond.nl/bedrijfsworkshops-gezonde-leefstijl/.

En dank aan Gillian voor deze leuke opdracht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI