Fit voor de deur met Powermoves

Vandaag, 16 april, heb ik met een ontzettend leuk inititiatief mee mogen doen van Buurtwerk Nesselande. In deze bizarre tijd van de Corona crisis ontbreekt de reguliere beweegstimulans bij een sportclub, terwijl dit juist zo belangrijk is voor een goede weerstand. En zo is het idee ontstaan vanuit Buurtwerk Rotterdam-Nesselande, om “Fit voor de deur” te organiseren voor de ouderen in de Kristal. Met iedere week een andere trainer en een ander thema. Deze week heb ik mijn steentje mogen bijdragen met het programma “Powermoves”, met krachtige functionele bewegingen.

Met een goede warming up, een heuse tabata krachttraining en een cooling down hebben de ouderen die mee deden vandaag aan dit programma, toch voldoende en goede beweging gehad. Krachttraining en weerstand hoog houden blijft belangrijk, juist voor ouderen! En de ouderen hebben super goed hun best gedaan en waren erg enthousiast!

Volgende week maandag is er weer een “Fit voor de deur” workout voor de ouderen in de Kristal en in de toren boven de AH, in Rotterdam – Nesselande. Deze zal in de Kristal starten om 14 u en in de toren om 15 u. Alle bewoners zijn van harte welkom om mee te doen!! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI