Examenreep 2016

Vandaag is de eerste examendag van veel middelbare scholieren waaronder van mijn zoon Jeroen.  De jongens en meisjes wens ik alle energie toe om deze periode goed door te komen. Ik bedacht om deze reden de examenreep, een reep vol vezels zodat er lang op kan worden geteerd. Het is soms toch een examenzit van zo’n 3 uur. De reep bevat koolhydraten, de brandstof voor de hersenen. En het is ook nog eens lekker zoet, wat weer een voldaan gevoel aan je hersenen geeft. Tenslotte helpt het je te ontspannen, vanwege de magnesium uit banaan. Wat wil je nog meer… het maken en zelf ook eten toch 😉 Het is namelijk ook een zeer geschikte reep voor na het sporten of na andere intensieve inspanning.

powerreep

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 50 gram rozijnen
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • snufje kaneelpoeder

Bereidingswijze

  1. Doe de havermout in een kom en voeg de bananen in stukjes toe. Kneed het geheel totdat de banaan redelijk geplet is.
  2. Maak van een flinke hand vol mengsel een reep en doe dit ook met de rest van het mengsel (6 tot 8 repen)
  3. Doe deze repen op bakpapier
  4. Bak de repen voor 20 minuten in de oven op 180 graden
  5. Geniet van gezonde energie!

Tip: Als je een glutenvrije reep wilt hebben zal je op moeten letten dat de havermout die je koopt gelabeld is met het logo ‘glutenvrij’, reguliere havermout bevat standaard tarwe.

Gezonde sportrepen zijn ook geschikt voor tijdens of na een examen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI