Carina: “Ik ben trots op wat ik heb bereikt”!

Hallo,

foto CarinabewerktAls eerste zal ik mij voorstellen. Mijn naam is Carina, diabeet (type 1), reumapatiënt en ik voel me top!

Dat was een jaar geleden wel anders. Toen had ik last van mijn jaarlijkse winterdip, zat niet lekker in mijn vel en voelde me waardeloos. Tijd en zin om hier iets aan te veranderen had ik niet. Ik zorgde voor ‘normale’ bloedsuikers met behulp van veel insuline. Hierdoor werd ik zwaarder en zwaarder (insuline is en blijft een hormoon).

Een situatie waar verandering in kwam toen ik mij realiseerde dat ik dezelfde leeftijd had als mijn vader had, toen hij ernstig ziek werd en helaas op jonge leeftijd overleed aan de gevolgen daarvan.

De angst dat mij dit ook te wachten stond, greep mij naar de keel. Dit wilde ik helemaal niet. Een bezoekje aan de sportschool zou hopelijk mijn voornemen om met mijzelf aan de slag te gaan, omzetten in daadwerkelijk ‘gezonder worden’.

Met Corpoforte had ik al wat ervaring op fysiotherapie-gebied en bovendien was het vlak bij mijn huis. Een afspraak gemaakt en sporten maar.

Was dat maar waar. Mijn motivatie bleef laag, ik had het gevoel dat ik meer nodig had dan alleen maar een vrijblijvend abonnement op de sportschool.

In de hal van Corpoforte lag een folder over sport en voeding. Het was mogelijk om bij Corpoforte extra begeleiding te krijgen bij het maken van een sportprogramma en daarnaast ook nog voedingsadviezen van een voedingsdeskundige. Het sprak mij aan. Van twee kanten wat extra begeleiding krijgen, dat zou mooi zijn. Een afspraak met Linda om het sporten op de rails te krijgen, zorgde ervoor dat ik binnen een paar maanden vier tot vijf keer per week ging sporten.

Na een afspraak met Monica van “Geniet van Gezond” begon ik ook bewuster te eten en zowaar af te vallen! Het ging niet vanzelf, maar het is me gelukt. Eenvoudig uit te voeren voedingsadviezen en vooral alles proberen en proeven (ik houd ñog steeds niet van havermoutpap, maar heb wel roggebrood leren waarderen) zorgden ervoor dat ik binnen een half jaar, ruim acht kilo ben afgevallen.

Fitter dankzij het sporten, beter in mij vel (letterlijk) en bijna geen last van een winterdip   ( ik sport veel in de buitenlucht, ik ben ervan overtuigd dat dat echt van invloed is). Wie had dat kunnen bedenken een jaar geleden!

Nog een groot voordeel is, dat ik veel minder insuline nodig heb (nog maar een derde van wat ik vorig jaar nodig had), mijn reumamedicatie is gestopt en ik weer een gezellige, vrolijke partner en leerkracht ben! Sporten ben ik zelfs leuk gaan vinden, etiketten lezen is een hobby geworden en mijn behandelteam in het ziekenhuis, is tevreden.

leontien's run1Natuurlijk heb ik doorzettingsvermogen nodig, motivatie is ook belangrijk, maar het meest heb ik gehad aan het enthousiasme van Linda en Monica. Linda die regelmatig blijft informeren naar mijn sportprestaties en Monica die met bloemen klaarstond bij de finish van de “Leontiens Ladies Run”. Een stuk meefietsen bij de Diabeatitrun en een lief kaartje in de brievenbus toen het afvallen een keertje niet gelukt was. Allemaal dingen die mij bijblijven en hebben geholpen om het vol te houden. Dit was en is (want ook al is mijn programma officieel beëindigd , we hebben nog steeds contact) als een warm bad waar ik graag induik en van kan genieten.

Ik durf te zeggen dat ik trots ben op wat ik heb bereikt, en Monica en Linda (en iedereen die mij een beetje kent) weet dat ik dit een jaar geleden nooit over mijzelf zou durven zeggen!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI