Een cake dat eiwitrijk is, vol vezels, goede vetten en anti-oxidanten! Dat is een kort maar bondige omschrijving van deze cake. EN natuurlijk ook nog eens lekker! Niet onbelangrijk, heel makkelijk te maken. Ook bij mijn kinderen is het een geliefd recept, bij de klanten van de sportschool is het als lekker bevonden en de cake is door mijn indische familie ook goedgekeurd. Ik zeg dan ook selamat makan!
Ingrediënten:
- Speltmeel 100 gram
- Dadels 125 gram, zonder pit en in stukjes
- Gemberpoeder 2 theelepels
- Amandelmeel 100 gram
- Cacaopoeder 50 gram
- Kaneelpoeder 1 theelepel
- Nootmuskaat 1/2 theelepel (poeder)
- Bakpoeder 1 theelepel
- Eieren 5 stuks
- Kokosolie 3 eetlepels (gesmolten)
Bereidingswijze:
- Warm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe de dadels, cacao, kruiden en gesmolten kokosolie in een blender of keukenmachine en meng tot een glad beslag.
- Voeg de eieren toe. Meng het geheel nogmaals.
- Vervolgens voeg je het amandelmeel en speltmeel toe. Meng opnieuw tot een glad beslag.
- Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake in 30 minuten gaar in de oven. Hij is klaar als een satéprikker er droog uitkomt.
Tip: verwarm kokosolie eventjes tot smelten!