Pre-workout bananenbrood

Een lekker stuk bananenbrood als ontbijt voor het sporten, maar ook geschikt voor de lunch of als tussendoortje.

Een perfect ontbijt vóór een intensieve sportsessie of een lange duurtraining . Het bevat snelle suikers, maar ook veel vetten. En vetten zijn de leverancier van energie voor een lange periode. Voor als tussendoortje, is het ook heerlijk, neem dan een dun plakje. Het verzadigd, is makkelijk mee te nemen en niet te vergeten, het is heel makkelijk klaar te maken. En uiteraard gezond en verantwoord. Bak het in een cakevorm zodat je het in plakjes kunt snijden.

Nog even een paar leuke weetjes over het eten of gebruiken van haver in vergelijking met tarwe of spelt:

  1. Een betere stofwisseling
  2. Minder vet- en meer spieropbouw
  3. Je kan een reinigend masker voor je gezicht maken van havermout.
  4. Vochtaftreksel van havermout kan verlichting van de symptomen van waterpokken geven
  5. En meer … heb jij nuttige aanvullingen, laat je het me dan weten?

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 bananen
  • 120 gram havervlokken
  • 1 handje gedroogde pruimen (uiteraard ook ander gedroogd fruit mogelijk)
  • 1 handje pitten (mix van bijvoorbeeld zonnebloem en pompoen)
  • 2 tl kaneel
  • merg van 1/2 vanillestokje
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el geraspte kokos voor de topping

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een ronde taartvorm of een cakevorm (als je plakjes wilt snijden) in
  3. Meng alle ingrediënten met uitzondering van de pitjes en de gerapste kokos in een kom en mix het geheel.
  4. Voeg vervolgens de pitten toe en meng het geheel
  5. Doe het mengsel in de ovenvorm en strooi de geraspte kokos over het mengsel. Bak het 15 minuten in het midden van de oven. En klaar is de cake.

NB Voor een brood met minder snelle suikers, kan je het gedroogd fruit vervangen door 1 handje pitten extra of een handje walnoten. Eet smakelijk! Laat je nog even weten welke variant jij van dit bananenbrood hebt gemaakt?  En vooral wat je er van vond 🙂 Zou ik super vinden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI