Praktische workshop “Gezond snoepen”

José Tas, van Eet-Beter en ik hebben op 16 mei 2013, de eerste workshop gestart in de reeks van 3 workshops, genaamd “Gezonde tussendoortjes”. De workshops vonden plaats in de Kristal in R’dam / Nesselande. Zowel Jose als ik zijn erkend gewichtsconsulent. We werken samen in een intervisiegroep onder de naam van Groene Hart gewichtsconsulenten, …

Iers speltbrood zonder gist

Een fantastisch recept voor als je wilt variëren met meel of gezond wilt genieten van een voedingspatroon met minder tarwe. Dit brood is zonder gist. Door toevoeging van baksoda en karnemelk wordt het een redelijk luchtig brood. Aan dit brood kan je naar smaak pitten en zaden toevoegen, maar ook goji bessen en rozijnen bijvoorbeeld. …

Overheerlijke aardbeienshake

Een overheerlijke shake met sinaasappel en aardbeien, heerlijk voor een warme lentedag. In dit heerlijke mengsel combineert u de zoete smaak van aardbeien met frisse, fruitige sinaasappels en zachte yoghurt. Het is romige, fruitige zaligheid in een glas. Het is snel klaar, ziet er mooi uit en smaakt lekker wat het de perfecte basis maakt …

Wat doen suikers met je gezondheid?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden zal ik eerst het onderscheid maken in geraffineerde en ongeraffineerde suikers. 1. Wat is het verschil tussen geraffineerde en ongeraffineerde suiker in de pure betekenis zoals wij suikers kennen? Ongeraffineerde suiker is suiker in zijn natuurlijke vorm, het is nog niet ‘schoongemaakt’ in de fabriek. Dit is ruwe (riet)suiker. …

Aanmelden GLI / powerwalk