Bietensalade met haring

Deze salade is uitermate geschikt voor sporters daar de bieten zorgen voor een beter uithoudingsvermogen tijdens het sporten en de haring zorgt voor het remmen van ontstekingen. Het is een salade die het hele jaar gemaakt kan worden. In de zomer het lekkerst met verse haring.

Een supergezonde salade vol goede visvetzuren uit de haring. Haring is een vette vissoort en zit vol omega 3.  De bieten stimuleren het immuunsysteem en zitten vol anti-oxidanten. Bieten helpen ook bij de vorming van schildklier hormoon, de vertering van voedsel en de werking van het zenuwstelsel. Vroeger was het zelfs de groente tegen hoofdpijn en kiespijn.

Ingrediënten

  • 4 haringen, het liefst vers en net schoongemaakt
  • 1 eetlepel citroen
  • 1 ½ eetlepel grove mosterd
  • 4 eetlepels koudgeperste olijfolie
  • ½ eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 gekookte bietjes (ca. 200 g)
  • 1 appel
  • 200 gram gemengde sla
  • peper

bietenharingsalade

Bereiding

  1. Klop in een kommetje het citroensap met 2 eetlepels water, de mosterd, olijfolie en peterselie tot een dressing. Voeg naar smaak toe. Wrijf het vel van de bietjes en snijd de bietjes in blokjes. Schep in een kom de bietjes met de dressing door elkaar. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne schijfjes. Snij de haring in repen van 3 cm.
  2. Mix het geheel tot een gemengde salade.

Een alternatief is deze salade als broodbeleg te gebruiken. Leg de gemengde sla op brood en schep de bietjes met de dressing erop. Leg dan de plakjes appel en de reepjes haring erop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI