Bewegen en sporten is zo belangrijk (Yvonne)

Hoi, ik ben Yvonne en ik ken Monica al vanaf dat zij begon met haar praktijk. Ik heb haar leren kennen als een heel empatisch persoon die oprecht geïnteresseerd is in je en je ook wil bijstaan met tips en adviezen.

Nadat ik in 2018 een jaar vol tegenslagen heb gehad, waaronder ziekte van Pfeiffer en een burnout, raakte ik mijn baan in maart 2019 kwijt. Ik moest helaas het geliefde sporten bij de fitnessclub opgeven omdat ik mij de contributie niet meer kon veroorloven. Ik belandde in de ziektewet van het UWV. Wel bleef ik veel wandelen (minimaal 3x per week 7km) en ik ontdekte het zwemmen in de Zevenhuizenplas. Ik had leren borstcrawlen dus ik ging ervoor. Maar mijn energie bleef erg laag. Ook had ik last van obstipatie gekregen. Terwijl ik echt het idee had dat ik gezond at en genoeg bewoog. Ik snapte het gewoon niet, hoe dat toch kon.

Dus ik heb contact gezocht met Monica om mij te helpen “het probleem” op te sporen. Samen met Monica heb ik gekeken hoe mijn voedingspatroon eruit zag. Daar kwam gelukkig al  snel uit dat ik veel te weinig vezels binnen kreeg. Vanaf het moment dat ik die vezels ging opvoeren, ging de ontlasting al een stuk beter! Wat fijn! Geen gevecht meer op het toilet! De energie werd ook iets beter maar het uithoudingsvermogen was er nog lang niet.

Inmiddels zwom ik elke week in de Zevenhuizenplas maar ik hield het nog niet lang vol. Het vervelende gevolg van niet meer kunnen sporten in de fitness was dat ik niet de krachtoefeningen kon doen die ik altijd deed en dat miste ik zo erg. Het voelde alsof ik gestraft werd voor iets wat ik niet in de hand had. Hoe kan het dat iemand die graag sport en gezond bezig is niet meer in de gelegenheid wordt gesteld dat zij naar de sportschool kan blijven gaan? De uitkering was net genoeg om mijn kosten te dekken. Maar helaas viel daar de sportschool buiten. Ik heb heel veel gesprekken gevoerd met Monica, zij nam daar heel veel tijd voor en stimuleerde mij vooral om te blijven doen wat ik deed. En om doelen te stellen. Ik had graag dit jaar al mijn doel verwezenlijkt, maar helaas het zat er dit jaar nog niet in…. Maar ik geef niet snel op. 2021 wordt het jaar dat ik de Zevenhuizenplas ga overzwemmen.

Inmiddels heb ik voor 15 uur in de week een baan gevonden, en wat wil nu het toeval? Het is op een healthclub waar ik weer heerlijk mag sporten en kracht mag opbouwen. Ik voel aan alles dat ik mij ook weer beter ga voelen. Hoe belangrijk bewegen en sporten is voor een mens dat wist ik al maar het bewijs wordt nu echt geleverd. Omdat ik nu weer  krachttraining kan doen, onder begeleiding van een coach, voel ik dat ik mijn doel ga redden.

Lieve Monica, dank je wel voor je altijd luisterend oor! De tijd die je erin hebt gestoken om mij vooruit te helpen en positief te houden! Ik ga je op de hoogte houden!

Noot van mij als coach:
Dankjewel dat ik jou heb mogen begeleiden, lieve Yvonne! Ik vond het een heel fijn traject en jou helpen doe en deed ik graag. Jouw doorzetting en veranderbereidheid hebben jou gebracht tot waar je nu bent. Je bent gemotiveerd, dus niets houdt je tegen om jouw doel te realiseren. Ik heb er alle vertrouwen in. Jij gaat in 2021 die Zevenhuizerplas overzwemmen! Heel veel plezier in jouw baan bij de healthclub, en vooral veel beweegplezier en succes verder met jouw gezonde leefstijl!
Liefs Monica

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI