Ben je wel zo ontspannen?

Na inspanning volgt ontspanning, is een bekende uitspraak. Herkenbaar? Als dit niet herkenbaar is doe je het toch niet goed… overschrijd je de grenzen van inspanning misschien? Duidelijk geldt de uitspraak op fysiek vlak. Wat minder duidelijk zal deze op emotioneel en psychisch vlak zijn. Toch geldt ook op deze gebieden dat daar rust nodig is… continue in een achtbaan van emoties zorgt voor een disbalans in vitaliteit. Ook veel zorgen bijvoorbeeld op psychisch vlak kunnen dramatische gevolgen hebben voor je gezondheid. Sommige auteurs van boeken wijten deze disbalansen aan het ontstaan van aandoeningen als fibromyalgie, astma,  CVS, MS, ME en obesitas.

Ben jij wel zo ontspannen? Ik heb hierbij de link bijgesloten van een een ademhalingstest. Deze test staat op de site van een andere goeroe op het gebied van ontspanning en beweging, Koen de Jong. Doe deze test eens. Ik stel het op prijs als je een reactie op mijn  blog achterlaat met jouw bevindingen.

Een ademhalingsfrequentie van boven de 12 per minuut komt overeen met de ademhaling van een geoefende hardloper die een duurloop doet van meer dan 10 km. En een hogere ademhaling neigt al naar hyperventilatie.

De voordelen van een gezonde ademhaling zijn o.a. :

  • je lichaam komt tot rust
  • spijsvertering kan optimaal zijn werk doen
  • je valt makkelijker af
  • je raakt goed je afvalstoffen kwijt
  • En je krijgt meer energie

Symptomen van een slechte ademhaling zijn gejaagdheid, slechte doorbloeding, hoofdpijn. Bron: KiwiNederland.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI