Een verantwoord alternatief voor (supermarkt)brood. Heb jij klachten en eet je granen. Mijd dan eens een paar weken de granen en kies voor alternatieven zoals dit amandelbrood met meer goede eiwitten en vetten. Vroeger werden granen niet in de mate gegeten zoals deze nu in de Westerse wereld worden gegeten.
Ingrediënten
- 300 gram amandelmeel
- 4 eieren
- 50 gram gesmolten kokosboter
- 30 gram gerapte kokos
- snufje zout
- 1 tl baking soda
- Evt 2 tl koudgeslingerde honing
Bereiding
- Vet je cakeblik in met boter en verwarm de oven voor op 180°C
- Mix de eieren met de gesmolten boter tot het goed gemengd is. Voeg dan het zout en evt de honing (niet meer koolhydraatarm) toe en vervolgens beetje bij beetje het amandelmeel en zorg dat het telkens goed gemengd is. Voeg vervolgens de kokos toe en roer alles goed door. Op het laatst voeg je de baking soda toe en roer nog even zodat alles écht goed gemengd is.
- Giet (het beslag is vrij dik) het beslag in het cakeblik en zorg dat het allemaal netjes verdeeld is en overal even hoog. Bak het amandelbrood gedurende 40 minuten gaar.
Snijd dunne (of dikke, net wat je wilt!) plakken en serveer. Het lijkt op cake maar het is een uitstekende vervanging voor brood. Geniet van Gezond!