Af van Prediabetes met voeding / leefstijlbegeleiding

In Nederland krijg je de diagnose Prediabetes, ofwel de voorfase van diabetes, als

  1. Bloedsuiker – nuchter geprikt (acht uur daarvoor niets gegeten of gedronken behalve water):
    1. Tussen de 6,1 en 6,9 mmol/l  is
    2. Boven de 6,9 mmol/l – diabetes
  2. Bloedsuiker – niet nuchter geprikt (zo’n anderhalf tot twee uur na een maaltijd, op het moment dat er het meeste bloedsuiker in het bloed zit):
    1. Tussen de 7,8 en 11 mmol/l is
    2.  Boven de 11 mmol/l – diabetes

Voor bijna iedereen met prediabetes geldt dat je de bloedsuiker weer gezond kunt krijgen met veranderingen in je voedingspatroon en met bewegen.

Vanmorgen is dit weer bevestigd door een mevrouw van 69 die in mijn praktijk begeleid wordt met voedingsvoorlichting en training op maat. Ze is in 2 weken tijd met haar bloedsuiker van 7 naar 6,2 mml /l (nuchter geprikt) gegaan, door enkel te letten op voeding en op meer bewegen. Daarnaast is ze 1/2 kg afgevallen in gewicht waarvan 2 kg in vet. Ze heeft met andere woorden meer spiermassa gekregen (dat zwaarder weegt dan vet). En meer spiermassa zorgt ook in rust voor meer vetverbranding. Hele mooie ontwikkelingen en vooral afstel van diabetes medicatie!!

Naast begeleiding in mijn praktijk verzorg ik ook persoonlijke begeleiding in een sportbox. Vergoeding van persoonlijke begeleiding mogelijk via aanvullende verzekering.

Zie andere klanten ervaringen

Meer info

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI