Aardbeien ijsbonbons

Een heerlijke verwen bonbons voor op een warme dag en ook lekker als toetje op alle dagen. Leuk is deze te maken als kleine verwelkomer van je bezoek op een warme dag. Of als een klein toetje na een barbecue. Zij is zo simpel, het kost je alleen tijd, de aanschaf van een paar aardbeien en een 70% cacao chocoladereep.

Je hebt een muffin vorm nodig voor kleine muffins met bakvormpjes, minimaal 9 stuks. Wist je trouwens dat de aardbei een vrucht is die je bloedsuikerspiegel aardig stabiel houdt in vergelijking met de appel, peer, citrusvruchten en helemaal in vergelijking met banaan en tropisch fruit. En in cacao zitten antioxidanten die veroudering remmen en het werkt ook nog eens bloeddrukverlagend (alleen bij 70% of meer cacao). Met andere woorden, dit is een super ‘bonnetje’.

Ingrediënten

  • 1/2 reep 70% of meer chocoladereep
  • 6 aardbeien

Bereiding

  1. Smelt 25 gram chocola au bain marie (in een pannetje boven stomend water).
  2. Verdeel de gesmolten chocola over 8 mini bakvormpjes en plaats ze in de diepvries voor 1 uur
  3. Prak na 1 uur de aardbeien tot mousse  en verdeel dit over die 8 vormpjes waarvan de chocoladebodem al hard is geworden. Doe dit weer terug in de diepvries voor 1 uur.
  4.  Na 1 uur smelt je de resterende chocola au bain marie waarna je dit weer verdeelt over de muffinvormpjes bovenop de aardbeienlaag. Nog 1 uur in de diepvries en je bonbonnetje is klaar
  5. Laat de bonbonnetjes een klein beetje zachter worden (10 minuutjes) zodat het een bijtbaar bonbonnetje wordt en je geen ‘freeze’ krijgt in je hoofd. Geniet van Gezond 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI