wortel-mandarijnsap

Dit is een sap met een intense smaak vol met vitamine A, uit de wortels, goed voor je ogen. Ook vol vitamine C, uit de mandarijnen, geeft het lichaam een oppepper.

De mandarijnen kunnen met schil en al de sapcentrifuge in, waardoor het drankje een frisse smaak krijgt en sneller klaargemaakt is.

Ingrediënten voor 2 glazen

  • 200 gram wortels
  • 6 mandarijen, en evt extra voor de garnering
  • ijsklontjes

Bereiding

  1. Schil niet-biologische wortels, de biologische variant hoeft alleen schoon geboend te worden
  2. Snijd de mandarijn in 4-en en verwijder desgewenst de pitten
  3. Verwerk de mandarijn en de wortels in de sapcentrifuge
  4. Geef het sap evt met ijsklontjes en met garnering van een partje mandarijn

Voor een nog pittigere smaak kunt u een plakje gemberwortel mee verwerken in de sapcentrifuge. Het sap zal pittig en toch zacht smaken.

Heb jij ook een variatie op deze sap. Dan zie ik deze graag in de reactie onder vermeld…

Drink smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI