Teffbrood van toen

Teffbrood is brood met een oersmaak. De oude granen (grassen), zoals teff, hebben miljoenen jaren geleden aan de basis gestaan van ons huidige stofwisselingssysteem. De combinatie van de uitstekende eiwitten, de veelvoud van de voor het lichaam opneembare mineralen (hoog ijzer en calciumgehalte) en de superieure kwaliteit van de koolhydraten (beter opneembaar) zorgt er voor dat teff een betere variant is op de tarwe. Teff is daarnaast een graansoort zonder gluten.

teffbrood met ei  teffbrood

Ingrediënten:

  • 225 gram teffmeel
  • 225 gram rijstemeel
  • 230 ml lauw water
  • 4 eieren
  • 35 gram extra vierge kokosolie
  • 1 tl gula java
  • 2 eetlepels wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl ongeraffineerd zout (keltisch of himalaya)

Bereiding:

  1. Plan alle ingrediënten op kamertemperatuur en verwarm de oven voor op 75 graden.
  2. Zeef het teffmeel en het rijstemeel en doe beiden in een mengkom. Meng het wijnsteenbakpoeder, het zout en de gula jawa door dit mengsel. Voeg de kokosolie en de eieren stuk voor stuk tijdens het mixen en voeg vervolgens het water toe. Mix het beslag minimaal 5 minuten op hoge snelheid.
  3. Vet een groot cakeblik in met boter of gebruik bakpapier en bedek het cakeblik hiermee.
  4. Doe het beslag in het cakeblik en bak het brood in de oven. Een half uur op 75 graden en een uur op 175 graden.

Zoetekouwen zullen dit wel zelf naar smaak meer willen zoeten.

Dit is een variant van het teffbrood uit het kookboek van het Hormoonbalansdieet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI