Pompoencake

Cake, zonder al te geraffineerde suikers (zoals kristalsuikers) en bloem. Met vooral pompoen, een beetje volkoren haver, eieren en smaakmakers als ahornsiroop of honing en kruiden. Gezond tussendoortje voor de kids na school, voor na het sporten, zelfs met het ontbijt zou je deze cake kunnen nemen. Lekker eiwitrijk, dus geschikt om als veertiger op gewicht te blijven 🙂

  20161104_184046

Ingrediënten

  • 300 gram pompoen, gaar gekookt
  • 100 gram haver + beetje ter garnering
  • 50 gram kokosolie, roomboter of olijfolie
  • 50 gram ahornsiroop
  • 4 eieren
  • 1 volle tl baking soda
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 tl koekkruiden (zonder suikers)
  • evt 1 tl vanille extract
  • beetje zout
  • 2 handjes pitten (zoals pompoenpitten en zonnebloempitten); 1 voor in het recept, 1 ter garnering

Bereiding

  1. Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 graden
  2. Verwijder de schil zonodig van de gegaarde pompoen en pureer de pompoen. Wist je dat je een pompoen met schil en al gaar kan koken en je vervolgens de schil (als die hard is) daardoor makkelijk kunt verwijderen.
  3. Klop de eieren luchtig en voeg er het vet, de kruiden en het zout aan toe. Maak desgewenst gebruik van het vanille extract en voeg ook dit toe. Voeg vervolgens de pompoen aan dit mengsel toe en roer tenslotte het meel en de baking soda goed er door.
  4. Stort het geheel in een ingevette cakevorm en strooi nog een klein handje pitten op het mengsel en een handje haver(mout)
  5. Bak de cake in 45 gaar
  6. Controleer altijd of de cake gaar is door met een saté prikker te controleren of deze er droog uit komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI