Deze overgezonde shake heeft als belangrijkste ingrediënt Rabarber. Rabarber is een lentegroente vol goede eigenschappen. Het bevat de vitamines A, B, C en belangrijke mineralen zoals ijzer, magnesium, kalium en natrium. Het zit vol anti-oxidanten, is een ontgifter, geeft veel energie bij vermoeidheid, bevat veel vezels, helpt bij overgangsklachten en is een echte slankmaker vanwege zijn eigenschap “het vrijmaken van vet”. Wat willen we nog meer…Wel drinken voor het sporten of bij voldoende beweging, zodat je de suikers uit de appel weer verbrand 🙂
Ingrediënten
- 500 gram rabarber
- 250 gram appels
- 250 ml yoghurt
- evt vloeibare stevia
Bereiding
- Snij een klein stukje van de onderkant en de bovenkant van de rabarber af.
- Was de rabarber en de appels grondig
- Snij de rabarber in stukjes van ongeveer 1,5 tot 2 cm grote.
- Schil de appels verwijder het klokhuis en snij deze in kleine blokjes.
- Doe alle ingrediënten in de grote pan en voeg er een héél klein beetje water aan toe.
- Zet de pan op een niet al te hoog vuur tot de inhoud tegen het kookpunt is gekomen.
- Draai het vuur nu zo laag mogelijk en blijf regelmatig roeren zodat het niet aan de bodem van de pan gaat zitten. Is de rabarber helemaal opgelost (ca 10 mininuten) en zijn er geen stukjes meer te vinden dan kan het vuur uit.
- Laat de rabarbermoes langzaam afkoelen.
- Doe de moes in de blender samen met de yoghurt en voeg zonodig water danwel yoghurt toe.
- Voor een zoetere variant kunnen enkele druppels stevia toegevoegd worden
De yoghurt kan vervangen worden door amandelmelk of sojamelk.