Koninklijke oranjemuffin

Voor de feestelijke gelegenheid van koningsdag hebben collega José Tas en ik een recept bedacht die lekker is en verantwoord. Ik heb er een persoonlijke noot aan gegeven door volkoren meel, gula java en sojamelk te gebruiken. Zo kan je variëren in meelprodukten, zoetmiddelen en in melkprodukten. Het is een zoete hazelnotenmuffin met een afwerking van abrikoos. Het is een makkelijk en snel recept.

Ingrediënten voor 12 stuks:

– 220 gram volkoren meel
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl zuiveringszout
– 70 gram geroosterde hazelnoten, fijngehakt
– 1 ei
– 50 gr gula java
– 50 ml honing
– 250 ml soja melk
– 35 gram hazelnoten, grof gehakt
– 1 tl kaneel
– 12 gedroogde abrikozen

En zo kun je ze maken:

1.Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Zeef het meel en bakpoeder boven een kom met het zuiveringszout. Doe de fijngehakte hazelnoten erbij. Maak een kuiltje in het midden.

3. Roer het ei los met de honing, de gula java en de kaneelpoeder. Schenk dit mengsel samen met de melk in het kuiltje en roer alles vlug door elkaar.

4. Vul de holtes van de muffinplaat voor driekwart met het beslag. Druk in het midden van de muffins een abrikoos in de vulling en bestrooi deze met de grof gehakte hazelnoten.

5. Bak de muffins 15 minuten op 180 graden totdat ze veerkrachtig aanvoelen.

Als je de gedroogde abrikoos vervangt door 1/8 perzik krijg je het volgende plaatje

foto

En ook deze was verrukkelijk!

Te volgen op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *