Javaanse kokoskoek

Een glutenvrij recept voor als je eens wat anders wil dan een koek met granen. Deze koek is voor liefhebbers van zoet een must om een keer gemaakt en geproefd te hebben. Het bevat de gezonde vetten van kokos en is gezoet met gula java, dat een hoog anti-oxidantenwaarde bevat waarin nog alle vitamines en mineralen behouden zijn. Het is zonder e-nummers, puur en verantwoord.

Ingrediënten

  • 4 eieren, alleen de eiwitten
  • 125 gr gula java
  • merg van 1 vanillestokje
  • snuf zout
  • 650 gr griekse yoghurt
  • 200 gr gemalen kokos

kokoskoek

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en mix het geheel 2 tot 3 minuten
  3. Doe het mengsel vervolgens in een klein bakblik en bak het 30-45 min in de oven
  4. Haal het uit de oven en snijdt het in repen.

Variatiemogelijkheden

  • Vervang de griekse yoghurt door geitenyoghurt of kwark

 

Te volgen op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *