Homemade zadencrackers

Hoe word je 100? Ken je deze serie nog op televisie, in het voorjaar van 2017?  Met arts William Cortvriendt en voedingsdeskundige Prins van den Bergh? Waarbij mensen met flink overgewicht, en andere leefstijlklachten gingen werken aan hun leefstijl met verandering van voeding, beweging maar ook ontspanning? Van zo’n programma gaat mijn hart sneller kloppen. Weer een arts en een tv programma die aandacht besteed aan leefstijl als medicijn. Zo leuk! Hier sta ik ook helemaal achter. De deelnemers aan dit programma werden onder andere koolhydraatarm te eten, waarbij lijnzaadcrackers werden aangedragen als alternatief voor brood. TOP! Hierbij dus mijn lijnzaadcrackers, glutenvrij / lactosevrij en koolhydraatarm.

Ingrediënten

  • 125 gram gebroken lijnzaad
  • 25 gram sesamzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 1 tl himalaya zout
  • 200 ml water
  • 3 el Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. Meng de zaden, het zout en het water in een kom en laat dit een half uur staan. Voeg zonodig meer water toe als je denkt dat het te droog is. Het moet namelijk wel een beslag worden, niet al te vochtig!
  2. Verwarm 10 minuten voor tijd de oven voor op 180 graden, en bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Meng de gedroogde kruiden erdoor
  4. Verdeel het beslag over de bakplaat en druk dit uit tot een samenhangende plak
  5. Bak de cracker 30 minuten in de oven. Als het vochtig aanvoelt, bak nog even wat langer totdat het baksel droog aanvoelt. Je kan ze nu al snijden/breken en vervolgens omkeren en zo nog even in de oven verder bakken. Hierdoor wordt de onderkant van de zadencrackers ook mooi droog en knapperig.
  6. Had je ze niet hoeven omkeren, laat het geheel afkoelen en snij de plak in stukken of vormen die jij leuk of geschikt vindt. Ik hou van een ambachtelijke uitstraling dus heb de plaat gedeeltelijk in stukken gebroken met mijn handen.
  7. Eet smakelijk

PS leuke varianten zijn met toevoeging van reepjes zeewier ( 1/2 norivel), kokossnippers (handje), gemberkruiden, chilikruiden, sojasaus etc. Ik ben benieuwd wat jij voor lekkkers er van maakt. Laat je jouw variant ook weten onder in de reactie? Leuk om te delen voor de lezers. Alvast bedankt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI