Herfst tomatensoep

Goed voor de weerstand! Wind, regen en koudere temperaturen vragen om een heerlijk soepje. Voor doordeweeks uiteraard niet te moeilijk, met niet te veel bereidingstijd en zeker niet te veel ingrediënten. Deze soep is zo makkelijk, een kind kan de was doen. Ik kan deze al uit mijn hoofd maken, zo makkelijk is die 🙂 Volop vitamine A, goed voor de weerstand, in te zetten tegen de eerste griepverschijnselen en tegen verkoudheden.

 

 

 

Ingrediënten

  • 800 gram vleestomaten
  • 4 wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 lt kippenbouillon
  • 1/2 el italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snij in grove stukken en pel de knoflook
  2. Snij de tomaten doormidden, verwijder de harde kern en snij in stukken
  3. Maak biologische wortels schoon of schil de wortel, verwijder de harde buitenkanten en snij in stukjes
  4. Bak de ui in de olie tot glazig, pers vervolgens de knoflookteentjes hierbij uit en bak mee tot lichtbruin
  5. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak kort mee
  6. Voeg vervolgens de bouillon en de tomaten toe
  7. Kook dit 20 minuten op laag vuur en voeg op het laatst de kruiden toe.
  8. Eet smakelijk en geniet van gezond!

Lekker om hierbij eiwitrijke en vetrijke tappa’s te serveren zoals kipdrumsticks, olijven, blokjes kaas ed

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI