Hartige muffins

Deze hartige muffins zijn niet te vergelijken met zoete muffins. Het is een perfect tussendoortje die weinig vet en suikers bevat en je bloedsuikerspiegel stabiel houdt

In dit recept is gebruik gemaakt van Parmezaanse kaas, dat vervolgens vele gezondheidsvoordelen kent zoals het weren van infecties, het bevorderen van de groei van goede bacteriën in je darmen. Het is veel minder vet dan andere kazen, het heeft een hoger eiwitgehalte dan rundvlees en het verteert een heel stuk sneller. En dat pak je allemaal mee met dit gezonde tussendoortje. Nog meer genieten! Ik bedank Amber Albarda voor dit overheerlijke recept.

voor 12 stuks

– 140 gram amandelmeel (of zelf blanke amandelen malen)
– 200 gram huttenkase
– 40 gram boekweitmeel
– 1 tl bakpoeder
– 70 gram zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
– handvol verse basilicumblaadjes, fijngesneden
– 4 eieren, losgeklopt
– 1/2 tl zeezout
– 100 gram versgerapste Parmezaanse kaas
– olie

Zo maak je ze….

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Doe het amandelmeel, de huttenkase, het boekweitmeel, het bakpoeder , de tomaten, het basilicum, 60 ml water, de eieren, het zout, en driekwart  van de Parmezaanse kaas in een beslagkom en mix het geheel.

3. Verdeel het beslag over de van te voren ingevette muffin vormen.

4. Strooi de overgebleven Parmezaanse kaas over de muffins en bak ze in de oven in circa 30 minuten goudbruin.

Te volgen op social media

2 reacties

  1. Gisteren gemaakt om vandaag als lunch mee te nemen. Deze muffins zijn tot nu toe de lekkerste hartige muffins die ik zelf gebakken heb. Echt een top recept!!

  2. Ontzettend leuk om te lezen! Dankjewel voor je reactie. Veel heerlijke lunches ook in 2018 toegewenst alvast!! En wie weet tot een volgende keer op mijn site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *