Fruitbonbons

Een verantwoord tussendoortje, vol met anti-oxidanten en vezels uit het gedroogd fruit.

Deze bonbons bevatten de juiste plantaardige vetten en verzadigde vetten door de combinatie van amandelmeel en kokosolie.  Amandelmeel bevat ook nog eens plantaardige eiwitten.

fruitbonbons

 Ingrediënten

(voor 20 stuks)

  • Kopje pruimen (geweld en gehakt)
  • 2 volle eetlepels amandelmeel
  • Volle eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel koekkruiden en/of kaneel
  • Mespunt zeezout

Bereidingswijze

  1. Kneed alle ingrediënten door elkaar (voeg indien nodig amandelmeel toe als het mengsel te vochtig is).
  2. Vorm rolletjes en laat in de koelkast opstijven.
  3. Snijd de rolletjes in schijfjes, vorm balletjes en haal deze door kaneel.

Alternatieven:
Je kunt de rolletjes door cacaopoeder of kokos rollen (doe in dat geval ook wat cacao of kokos door het mengsel). Daarnaast kan je de pruimen vervangen door abrikozen, dadels, vijgen of rozijnen. Je kunt zelf experimenteren met de toevoeging van specerijen als gember, kardamon, kaneel en kruidnagelen die onder andere ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen hebben. Gember zorgt voor een betere doorbloeding van je lichaam, kaneel voor het genezen van maagklachten en is een opwekker van eetlust en zo zijn er tal van medicinale eigenschappen toe te dichten aan specerijen.

Te volgen op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *