Erwtensoep met kip

Weer eens heel water anders dan de erwtensoep met rookworst en spek… erwtensoep met kip. De voordelen van mager vlees, goede eiwitten en heel veel groentes. Deze groentes zoals spliterwten, knolselderij en wortels zitten vol vezels en goede vitamines zoals vitamine A, K en C. Een soep voor de koude dagen in de herfst en de winter.

Ingredienten:

  • 1 (biologische) kip
  • 400 gram spliterwten
  • 2 uien
  • 1 winterpeen
  • 2 preien
  • 1 kleine knolselderij
  • 2 aardappelen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • gemalen peper en zeezout
  • 1,5 lt water

erwtensoepmetkip

Bereiding

  1. Spoel de spliterwten af in een vergiet. Zet de kip op met het water in een soeppan en laat het water koken. Schep de eiwitten er uit en voeg dan de spliterwten toe. Laat het geheel 1,5 uur koken.
  2. Maak ondertussen de uien, groentes en aardappelen schoon en snijd ze in kleine stukken.
  3. Haal de kip uit de pan en doe de groentes in  de pan. Houd wat peterselie en prei achter voor de garnering achteraf
  4. Maak de kip schoon. Verwijder vel en botjes.
  5. Voeg toe aan de soep. Als de soep te dik wordt kan je er water aan toevoegen.
  6. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de achtergehouden peterselie en prei.

Let bij een glutenvrij dieet op gluten die onder andere kunnen zitten in kip uit een supermarkt.

bron: Het hormoonbalans dieet

Te volgen op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *