Avocado’s zitten vol met goede vetten, vitamines en mineralen zoals vitamine B11 en magnesium . Het bevat de goede omega 9 vetzuur. Deze vrucht is goed voor het hart, de vaten, een hoog cholesterol en een waslijst aan andere aandoeningen. Daarnaast is het goed voor darmaandoeningen daar het veel vezels bevat. Heerlijk als een dip maar ook geschikt voor een dressing of een beleg van cracker of brood.
Ingrediënten:
- 1 avocado
- 1 scheutje versgeperste citroen- of limoensap (1 dessertlepel)
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 snufje zout (ik kies altijd voor keltischg zeezout, vanwege alle mineralen)
- 1 tl koriander
- 1 snufje knoflookpoeder
- 1 snufje cayennepeper
Bereiding
- Pureer de avocado met de limoensap en de kruiden en knoflook (als je verse kruiden en knoflook gebruikt mogen deze grof blijven en voeg je ze beter achteraf fijngesneden toe)
- Voeg aan de puree de ui, fijngesneden, toe
Alternatief: Voeg 1 kleine tomaat in kleine stukjes achteraf toe. Op internet zijn er legio alternatieven en recepten voor guacamole. Ik zou zeggen, probeer eens uit en maak je eigen versie. Ik ben wel reuze benieuwd naar jouw versie.Voeg je deze toe in een reactie onderin.
Een tip: Verwen jezelf vervolgens met een oergezond drankje ‘Grog’, gemaakt van het resterende citroensap. Doe daarvoor in een kopje gekookt water het citroensap met een tl honing en evt getrokken met kruidenthee. Heerlijk en een superdrank tegen verkoudheden. Geniet van Gezond!