Broccoli sap

Broccoli behoort tot de superfoods. Deze groente zit boordevol antioxidanten, vitaminen, mineralen en bioactieve stoffen. Zo bevat broccoli alle benodigde vitaminen, behalve vitamine D en B12. Daarnaast vinden we in deze groente calcium, magnesium, kalium, zink, ijzer en koper. Broccoli bevat bijna net zoveel calcium als melk.

Daar broccoli rauw een bittere smaak heeft combineert dit heel goed met zoete appels en citroen, die de smaak verzachten.

Ingrediënten voor 1 glas:

  • 125 gram broccoliroosjes
  • 2 handappels
  • 1 el citroensap
  • evt ijsklontjes

Bereiding:

  1. Snijd de broccoliroosjes en appels in stukken. Met een krachtige sapcentrifuge hoef je dit niet te doen, wel moet je de steeltjes van de appels verwijderen.
  2. Verwerk ze beide in een sapcentrifuge en roer het citroensap door het sap. Dien het op warme dagen op met ijsklontjes.

Drink smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden GLI