Bananenreep 2go

Zo heerlijk eenvoudig is deze reep, en veelzijdig. Het is een perfect tussendoortje, een broodvervanger voor bij ontbijt of lunch en ook een ideale snack voor na het sporten. Bananen staan, net als aardappelen, onterecht bekend als dikmakers. Een banaan levert snelle energie en bevat mineralen die een belangrijke rol spelen bij het doorgeven van prikkels in het zenuwstelsel en bij de regeling van de bloeddruk. Ik eet bijna dagelijks een banaan! En soms verwen ik me weer eens met zo’n recept.

2015-11-27 16.40.25

Ingrediënten:

  • 200 gram kokosmeel
  • 3 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • het merg van een 1/2 vanillepijpje
  • 1/4 keltisch zeezout
  • 1 kopje water

Bereidingswijze

  1.  Mix de bananen, de eieren, het vanillemerg en het zout in een keukenmachine tot een glad beslag
  2. Voeg het kokosmeel en het lijnzaad hieraan toe en leng het aan met het water totdat je een beslag hebt dat te vergelijken is met cakemeel, niet te dun
  3. Doe het beslag over in een ingevet cakeblik of in in cakeblik met bakpapier.
  4. Bak het beslag in 30 minuten gaar. Een sateprikker moet schoon zijn als je met deze daarin hebt geprikt
  5. Laat even afkoelen en snij deze in repen, in blokjes of welke vorm jij wilt.
  6. Bewaar in een luchtdichte doos

Variaties: Een zoetere variant verkrijg je door een eetlepel honing toe te voegen. Je kunt het ook dippen in jam, notenpasta of besmeren met honing voor de zoete smaak. Eet smakelijk!

 

Te volgen op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *