Home > Blogs > recepten > Avocado truffel

Avocado truffel

Een heerlijke truffel met een gezonde dosis vetten, dat wat je nodig hebt voor onder andere een mooie huid. Wist je dat avocado een goede bron van omega 9 is, naast olijven, macadamianoten en andere noten. Naast het hoofdbestanddeel avocado bevat deze truffel vooral kokos. Kokos is een verzadigd vet maar dan van plantaardige oorsprong. En ook verzadigd vet heb je nodig, ook al worden er berichten verspreid op social media die tegenstrijdige informatie geven. Je hersenen varen wel bij verzadigde gezonde vetten.

Ingredi├źnten

  • 1/2 avocado
  • 3 el kokosolie
  • 3 el kokosmeel
  • 3 blokjes chocola, met 70 % of meer cacao
  • Evt agavesiroop, honing of ander natuurlijk zoetmiddel naar smaak

Bereiding

  1. Smelt de kokosolie
  2. Pureer de gesmolten kokosolie met het kokosmeel, de avocado tot een mousse. Voeg naar smaak zoetmiddel toe. Als deze mousse te zacht is kan je er meer meel aan toevoegen.
  3. Maak kleine balletjes (of iets wat hier op lijkt ;-)) met behulp van 2 theelepels. Met 1 theelepel schep je iets van mousse op waarna je met een andere theelepel dit bolletje (vormpje) op een bord wipt.
  4. Doe het bord met de groene balletjes in de diepvries en laat dit 1 uur opstijven.
  5. Smelt de chocola au bain marie (in een pannetje boven op een andere pan met kokend water) en blijf tussentijds goed roeren.
  6. Haal de vormpjes uit de diepvries en rol deze door de gesmolten chocola. Plaats de met chocolade bedekte avocado truffels terug in de diepvries en laat dit nog 1 uur opstijven. Geniet van Gezond!!

Variatietip: Vervang de kokosmeel eens door een andere glutenvrije meelsoort als amandelmeel (ook met goede vetzuren) of kikkererwtenmeel (met goede plantaardige eiwitten). Jouw variaties of ervaringen met dit recept lees ik graag onder in een reactie.

 

 

 

Te volgen op social media

Wellicht vind je dit ook interessant ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mail voor info