Asperge gazpacho

Lekker zo’n koud soepje voor in de zomer. Ook nog eens, je raadt het al, met heel veel gezondheidsaspecten. Asperge is de groente voor een goede darmwerking, het werkt ook nog eens bloeddrukverlagend, vermindert hartkloppingen en heeft nog veel meer eigenschappen die eigenlijk meer gepromoot mogen worden door de fabrikanten van voedingsmiddelen.

aspergegazpacho2

Ingrediënten voor 4 ps:

  • 500 gr groene asperges
  • 250 ml water
  • 1 avocado
  • 100 gram bleekselderij
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • Zeezout en peper

Bereidingswijze:

  1. Snij de taaie delen en de onderkant van de asperges er af en spoel ze af onder de kraan. Je hoeft ze echt niet te schillen!
  2. Snijd de asperges in stukken en bewaar de kopjes apart. Snij de bleekselderij in stukken.
  3. Schil en ontpit de avocado, pers de citroen uit. Haal het schilletje van de knoflook af.
  4. Doe nu alle ingrediënten behalve het water en de aspergekopjes, bij elkaar in je blender.
  5. Blend het geheel tot een smeuïge massa. Voeg water toe totdat je de juiste dikte hebt, zorg dat het niet te dun wordt anders kan je het niet mooi garneren.
  6. Verdeel de soep over leuke dessert glazen en garneer ze met de kopjes van de asperges (eventueel kleiner gesneden)

Dit is een variant op de raw aspergesoep van Miss Natural. Een beetje van mezelf en een beetje van ….Miss Natural

Te volgen op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *