Home > Blogs > recepten > Aardbeien ijsbonbons

Aardbeien ijsbonbons

Een heerlijke verwen bonbons voor op een warme dag. Deze bonbons heb ik verzonnen voor moederdag 2019. Echt zo simpel, kost alleen tijd en de aanschaf van een paar aardbeien en een 70% cacao chocoladereep. Wel heb je een muffinvorm voor kleine muffins met bakvormpjes, minimaal 9 stuks, nodig. Wist je trouwens dat de aardbei een vrucht is die je bloedsuikerspiegel aardig stabiel houdt in vergelijking met de appel, peer, citrusvruchten en helemaal in vergelijking met banaan en tropisch fruit. En in cacao zitten anti oxidanten die veroudering remmen en het werkt ook nog eens bloeddrukverlagend (alleen bij 70% of meer cacao). Met andere woorden, dit is een super ‘bonnetje’.

Ingrediënten

  • 1/2 reep 70% of meer chocoladereep
  • 6 aardbeien

Bereiding

  1. Smelt 25 gram chocola au bain marie (in een pannetje boven stomend water).
  2. Verdeel de gesmolten chocola over 8 mini bakvormpjes en plaats ze in de diepvries voor 1 uur
  3. Prak na 1 uur de aardbeien tot mousse  en verdeel dit over die 8 vormpjes waarvan de chocoladebodem al hard is geworden. Doe dit weer terug in de diepvries voor 1 uur.
  4.  Na 1 uur smelt je de resterende chocola au bain marie waarna je dit weer verdeelt over de muffinvormpjes bovenop de aardbeienlaag. Nog 1 uur in de diepvries en je bonbonnetje is klaar
  5. Laat de bonbonnetjes een klein beetje zachter worden (10 minuutjes) zodat het een bijtbaar bonbonnetje wordt en je geen ‘freeze’ krijgt in je hoofd. Geniet van Gezond 😉

 

Te volgen op social media

Wellicht vind je dit ook interessant ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mail voor info