Citroen bosvruchtencake

Deze heerlijke koolhydraatarme citroen bosvruchtencake kan je eten als lekkernij voor als je visite hebt maar ook als ontbijt of als after workout snack. Uitermate geschikt voor afvallen, voor mensen met overgewicht waarvan de bmi>30 en de taille >88 cm (vrouwen) of mannen> 106 cm is en voor als je diabetes hebt.

Ingrediënten

  • 90 gram kokosmeel
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 100 gram vloeibare kokosolie (opwarmen in een pannetje)
  • 250 ml kokosmelk (of 1/4 blok santen en 200 ml water)
  • sap van een 1/2 citroen
  • rasp van 1 citroen
  • 6 grote eieren (liefst biologisch)
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 6 druppels vloeibare stevia (goede kwaliteit te koop bij een gezondheidswinkel)
  • 150 gram rode bosvruchten

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden C
  2. Blend alle ingrediënten op de bosvruchten na tot een glad beslag
  3. Proef pf het zoet genoeg is, voeg anders 1 druppel extra stevia toe of wat natuurlijke zoetstof zoals xilitol.
  4. Vet een bakvorm in van  20 cm doorsnee of een cakevorm
  5. Doe het beslag in deze cakevorm en roer er de rode bosvruchten voorzichtig door.
  6. Bak het ongeveer 1 uur in de oven totdat de bovenkant bruin is. De cake is vochtig. Laat deze afkoelen en opstijven in de koelkast.
  7. Geniet van gezond!

 

Geïnspireerd door een recept van de theprudentwife.com website.

Te volgen op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *