Matcha kokosballetjes

Lekker vette šŸ™‚ ‘energyballs’, geschikt voor na het sporten en voor als je behoefte hebt aan een verzadigend tussendoortje. Ze bevatten goede vetten, waardoor dit tussendoortje echt lang verzadigd. Sommige marathonlopers lopen op kokosvet, zo lang kun je er op teren. Ze smaken heerlijk door de chocola en door de matcha hebben ze ook nog eens de eigenschapen van vetverbrander (goed voor afvallen !) en van ‘energizer’.

Ingrediƫnten

Voor de binnenkant

  • 1 kop kokosvet
  • 1/2 kop geraspte kokos
  • 2 el kokosmeel
  • 2 el gesmolten kokosvet
  • 2 tl honing
  • 1 tl matcha poeder

En voor de buitenkant

  • 2 el kokosolie
  • 2 el cacao poeder
  • snufje matchapoeder

Bereiding

  1. Roer de gerapste kokos goed door het kokosvet
  2. Voeg kokosmeel, de gesmolten kokosolie, de honing en de matcha poeder toe en roer dit goed door het kokosmengsel
  3. Bekleed een voor de diepvries geschikt plat bord of schaal met bakpapier.
  4. Maak van het beslag kleine balletjes en leg deze los van elkaar op het bord/ schaal
  5. Laat ze minimaal 1 uur in de vriezer hard worden.
  6. Mix voor de buitenkant de kokosolie met de cacao poeder in een schaal en warm deze au bain marie op totdat je een chocoladesaus hebt.
  7. Haal de balletjes uit de diepvries en rol deze met een lepel door de chocoladesaus totdat ze geheel bedekt zijn hiermee. En leg ze weer op een voor de diepvries geschikte schaal (voor jouw gemak bekleed met bakpapier). Garneer ze, nu ze nog nat zijn, met de matchapoeder.
  8. Laat ze minimaal weer 1 uur in de vriezer hard worden.
  9. Hevel ze daarna over naar de koelkast. Ze zijn nu klaar om van te genieten.

Eet smakelijk!

Je kunt dit tussendoortje ‘suikervrij’ en vrij van chemische zoetstoffen maken door de honing te vervangen door onder andere de zoetstoffen Xylitol of Stevia, ook 2 tl. Daardoor zal dit tussendoortje minder invloed hebben op de bloedsuikerspiegel.

Te volgen op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *